1 kg muşchi de vită, 4 roşii, pastă de tomate, 6 căţei de usturoi, 2 ardei capia roşii, 2 ardei capia verzi, 300 g ciuperci, 350 ml vin roşu sec, o lămîie, 100 g măsline negre, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, cartofi, mălai
1) Muşchiul de vită se spală, se scurge de apă, se taie felii subţiri. Acestea se bat uşor cu ciocanul de şniţele.
2) Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fîşii. Usturoiul se curăţă de foi, se taie felii subţiri şi se pune peste carnea de vită împreună cu sucul de lămîie, pasta de roşii, sare, piper şi puţin ulei.
3) Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 45 de minute. Într-o tavă se pune o folie de aluminiu, se aşază feliile de vită, marinata în care au stat, fîşiile de ardei, măslinele, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi, ciupercile spălate şi lăsate întregi, sare, piper şi tije de pătrunjel.
4) Se toarnă vinul roşu, se adaugă o cană cu apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor.
5) Se ţine 45-60 de minute la foc potrivit, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească zece minute.
Friptura se serveşte caldă, cu mămăligă sau pure de cartofi.