Potrivit cumvaplace.ro, scosul sâmburilor e mai laborios, dar suntem siguri că nu o să vă împiedicați de acest ”detaliu”. Cert e că după ce ați trecut de acest pas, pregătirea rețetei de înghețată cu iaurt și cireșe nu va depăși 20 minute. Atât de simplă e rețeta!
INGREDIENTE
-
500 g cireșe curățate de sâmburi
-
800 g iaurt tip grecesc (sau iaurt obișnuit, 10% grăsime)
-
1 cutie mică de smântână pentru frișcă
-
1 lingură de zahăr
-
1⁄2 linguriță de esență de migdale
-
1⁄2 linguriță de esență de vanilie
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
1 lingură de miere
CUM SĂ FACEȚI
- Într-o crăticioară, puneți cireșele și zahărul, amestecați și lăsați să dea fiarbă câteva minute, dar fără să scadă prea mult. Dați deoparte și lăsați să se răcească. Apoi adăugați esențele preferate, noi am optat pentru migdale și vanilie.
- Între timp, scurgeți iaurtul de zer și puneți-l într-un castron împreună cu smântâna și mierea. Amestecați și gustați. Dacă preferați un gust mai dulce, mai adăugați puțină miere.
- Dacă aveți forme de înghețată: Turnați 1-2 linguri de sos de cireșe în fiecare formă și apoi completați cu compoziția de iaurt. Sigilați și dați la congelator.
- Dacă nu aveți forme de înghețată: Turnați compoziția de iaurt într-o tavă mică, cu latura de 20 cm, și deasupra puneți sosul de cireșe. Amestecați ușor cu furculița și dați la congelator. Din 30 în 30 de minute scoateți tava și amestecați, împiedicând astfel formarea cristalelor de gheață.