400-600 g file lup de mare
250 g spanac
30 g ceapa
1/2 catel usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, 2-3 boabe piper negru zdrobite
4 bucati rosii cherry
4-5 masline kalamata
20 g migdale intregi prajite
1/2 patrunjel tocat
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita vin alb demisec
2-4 frunze de busuioc
Mod de preparare
Pestele: Se fileteaza bucata de peste in doua. Se lasa deoparte.
Sosul: Uleiul de masline se amesteca impreuna cu busuiocul tocat, patrunjelul si migdalele intregi. Se adauga cherry tocate marunt, zeama de lamaie, vinul, sarea, piperul si usturoiul. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline. Dupa ce se incinge, se soteaza fileul de peste. In primul rand se pune in tigaie pe partea cu pielea, se presara sare si piper. Dupa un minut se intoarce si se pune pe partea cealalta. Pestele se pune apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru doua minute.
Intr-o tigaie se soteaza ceapa tocata, se adauga spanacul, sare, piper, cativa stropi de lamaie si, cine vrea, mai poate adauga putin uturoi. Se scoate pestele si se pune pe doua farfurii. se imparte spanacul in doua si se aseaza in farfurie cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de 10 cm. Peste spanac se pune pestele, iar sosul se pune peste peste si pe marginea farfuriei. Puteti decora cu doua frunze de busuioc proaspat.
Citește pe Antena3.ro