x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta lui Ciprian, introdusa de jurati in meniul “Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor”

Reteta lui Ciprian, introdusa de jurati in meniul “Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor”

24 Mar 2015   •   15:26
Reteta lui Ciprian, introdusa de jurati in meniul “Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor”

La proba cu preparate internationale, Ciprian a fost printre putinii concurenti laudati de cei trei jurati. Cu lacrimi in ochi, acesta a trait o emotie de nedescris atunci cand cei trei chefi au gustat din farfuria sa, l-au laudat, iar ceilalti colegi l-au si aplaudat. Mai mult decat atat, juratii au decis sa foloseasca reteta lui Ciprian in meniul serii respective. “Asta e o farfurie foarte corecta”, l-a laudat chef Catalin Scarlatescu.

Paste de orez cu creveti si legume

Ingrediente (pentru o portie):
paste orez 80 g
5 creveti de marime medie
un ou
germeni de ceapa
ceapa rosie
morcov
cateva ciuperci albe
ardei rosu
1 dovlecel
condimente 5 spices
sos de soia light
sos de stridii
sos dim (atentie la dim sos, acesta este picant)

Mod preparare:
Se fierb pastele de orez si apoi se racesc. Intre timp, intr-o tigaie se soteaza legumele taiate in prealabil, dupa care adaugam un mix format din light soia, sos de stridii si dim sos. Se soteaza apoi separate crevetii, se adauga oul batut si imediat ce s-a gatit acesta adaugam pastele si germenii de ceapa. Condimentam cu 5 spices. Se pot servi mixate, amestecand legumele cu pastele si crevetii sau foarte simplu, separate, asezate pe acelasi platou.

×