Sezonul rubarbei a început pe la mijlocul lunii mai, aşadar este momentul să facem măcar un compot din tijele acestei plante.
Pentru acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- în jur de 25 tije de rubarbă
- 1,5 l apă
- 8 linguri cu zahăr
- 1 baton de vanilie sau esenţă de vanilie
- o lămâie lămâie
- mentă (opţional)
Mod de preparare:
Se curăţă tijele de rubarbă, se spală bine şi se taie în bucăţi de 3-4 cm.
Separat, într-un vas, se pune la fiert apa cu zahărul, se adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lăsăm să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dăm deoparte şi adaugăm din sucul de lămâie după gust, opţional se adaugă şi menta.
Compotul se serveşte ca atare după ce s-a răcit.
ATENŢIE! FRUNZELE de rubarbă sunt extrem de OTRĂVITOARE. Se folosesc exclusiv tijele frunzelor.
Citește pe Antena3.ro