x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari repede și ușor ciocolata Dubai

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari repede și ușor ciocolata Dubai

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2024   •   19:45
Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari repede și ușor ciocolata Dubai

Ciocolata Dubai este la mare căutare și multe rețete circulă pe internet.

Rețeta este simplă dar trebuie să știi ce ciocolată să alegi pentru a avea un gust delicios, și trebuie apoi lăsată la frigider.

Ingrediente
200 de grame de ciocolată cu lapte
6 linguri de cremă de fistic
20 de grame de unt
50 de grame de kataifd

Mod de preparare

Ai nevoie de formă de silicon special pentru ciocolată. Trerbuie să toci mărunt kataiful și să îl prăjești în unt, până când se rumenește, iar apoi se ia de pe foc.

Următorul pas este să topești ciocolata. Dacă vrei să aibă o textură foarte cremoasă, poți să faci acest lucru la baie de aburi. Se toarnă un strat subțire de ciocolată topită în formă și se ține la frigider timp de 30 de minute sau până la s-a întărit.

Între timp se amestecă kataiful rumenit cu crema de fistic, până când se omogenizează. Dacă dorești o textură mai cremoasă, poți să adaugi mai multă cremă de fistic.

Se scoate forma de ciocolata cu primul strat din frigider, iar peste el se pune amestecul de kataif cu fistic. Peste acest amestec se toarnă ciocolata rămasă și se bagă din nou la frigider, circa o jumătate sau până când s-a întărit.

Dacă vrei un plus de aromă, poți să renunți la ciocolată cu lapte și să înlocuiești cu o combinație de ciocolată albă și ciocolată neagră, cu minim 70% cacao.

Poți să adaugi anumite arome în amestecul de cremă de fistic cu kataif, cum ar fi zmeura.Tot ce trebuie să faci este să mărunțești și să o pui în cremă. Zmeura îi va da ciocolatei  o aromă mai crocantă, potrivit spynews.ro.
 

×
Subiecte în articol: ciocolata dubai