Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
350 g de pâinie de casă fărâmiţată
450-500 ml de lapte
230 grame de caşcaval uscat, ras
3 cţâei de usturoi
o lingură jumătate de pătrunjel tocat
sare, piper
3 ouă mari
ulei de măsline extravirgin pentru prăjit
Într-un castron mare punem pâine, laptele şi amestecăm uşor după care lăsăm să se absoarbă laptele timp de aproximativ 5 minute.
Adăugăm caşcavalul, usturoiul pisat, pătrunjelul, sarea, piperul şi ouăle după care amestecăm pţnă devine totul o pastă omogenă. Dacă paşta este prea uscată putem adăuga lapte, dacă este prea lichidă mai putem aăuga pesmet.
Din această pastă facem chiftelele pe care le prăjim în uleiul de măsline, pe o flacără medie.
Polpette di pane pot fi mâncate ca atare sau cu sos de roşii ca şi chiftelele marinate.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.