x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta veche - Felii de carne invelite

Reteta veche - Felii de carne invelite

19 Ian 2005   •   00:00

Sa iei carne si sa tai felii lungarete si late ca mana, dar de groase ca muchia de cutit, le bati si le sarezi.

Apoi fierbi creierii cu sare, iei pielita de pe dansii, ii toci marunt si-i scazi cu petrinjei in grasime. Pui putina ceapa, sare, piperiu, o mana de posmag si o lingura de zeama si le lasi putin sa fiarba si sa se racoreasca. Apoi tai marunt o bucatica de slanina, o amesteci cu tocatura aceea, o intinzi pe feliile de carne, o invelesti si o legi cu ata. Apoi pui in tingire grasime, ceapa si morcovi cu carne deasupra si le lasi sa scada si sa se rumeneasca. Scoti feliile si pui doua linguri de faina sa se rumeneasca. Apoi pui zeama, putin otet si coaja de lamaie si lasi sa fiarba. Strecori sosul, pui carnea lor inuntru si doua linguri de smantana si mai lasi sa scada. Apoi asezi feliile cele invartite de rand pe blid, torni sosul deasupra si presari cu coaja de lamaie.

200 retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi ale gospodaresti intocmite de Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, Iasi, 1841, Editura Dacia

×
Subiecte în articol: gastronomie