x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe

Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe

04 Oct 2019   •   02:55
Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe
Sursa foto: Life Photography Claudiu Visan

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si construirea unei biserici si a poporului in sine.

Printre traditii se afla si pastrarea obiceiurilor si a retetelor culinare nealterate. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este "aganciabur" - supa de urechiuse (sau coltunasi), "harissa" - mancare din carne tocata si grau, "tahnabour" - supa de iaurt, sugiuc armenesc sau "manti" - un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.

Cum preparam Aganciabur sau ciorba de urechiuse? Ai nevoie de: un kilogram carne de vita, 3 oua, o ceapa, 1/3 pachet de unt, un borcan de iaurt, o cana cu faina, un os cu maduva, sare, piper. Din kilogramul de carne.............

Citește mai departe rețeta de aganciabur

Vezi și 4 deserturi ale copilăriei pe care le poți pregăti rapid

Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște

×