Ingrediente
- 500 g fasole
- 200 g costiţă afumată
- 500 ml suc de roşii
- o ceapă roşie
- 1 legatură ceapă verde
- 2 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 2 ardei capia
- 1 linguriță boia dulce
Preparare
Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa se scoate fasolea din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită. Apă care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii şi se taie cubuleţe și se călesc câteva minute în puțin ulei. Apoi se adaugă fasolea fiartă și 2 l de apă și se lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, se adaugă și sucul de roşii. În final se condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă. Bucăţile de costiţă se rumeneasc, apoi se taie cubuleţe şi se pun în ciorba de fasole. Poftă bună!
Citește pe Antena3.ro