x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Cornulețe cu gem și nucă

Reteta zilei: Cornulețe cu gem și nucă

08 Noi 2017   •   20:30
Reteta zilei: Cornulețe cu gem și nucă

Ingrediente

1 pachet unt

1 cutie cremă de brânză

(200 g) făină,

un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

gem de prune (sau alt gem dens, nu foarte dulce)

nucă tocată

Mod de preparare:

Se combină ingredientele pentru aluat și se frământă 5-7 minute.  Aluatul obținut se pune la frigider în folie de plastic timp de 4-5 ore. Se împarte aluatul în 4 și se întinde fiecare foaie în formă de cerc, apoi se taie în 8 părți egale. În partea exterioară a fiecărui triunghi se pune o linguriță de gem și puțină nucă tocată, apoi se rulează cornulețele către vârful triunghiurilor. Cornulețele se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute, sau până când se rumenesc frumos. În final se presară zahar pudră. Poftă bună!

 

×