Reteta:
Ingrediente: 75 g margarina sau unt, 1-2 lingurite cu pudra de curry, 1 lingurita cu sos Worchestershire, 1-2 linguri cu stafide, 1 lingura cu sos dulce-acrisor piper, sare, 3 linguri cu pesmet mai grunjos, 4 sau 6 portii de cod (cotlete); garnitura: lamaie, baby-spanac.
Preparare: Ungeti cu unt sau margarina tava care va fi data la cuptor, iar grasimea care ramane topiti-o intr-o cratita, adaugand in ea: pudra de curry, sosul Worchestershire, stafidele si sosul dulce-acrisor. Se adauga sare si piper, se amesteca bine, apoi se pune si pesmetul in aceasta mixtura. Se asaza feliile de cod in tava si se intinde pe fiecare bucata amestecul obtinut dupa indicatiile de mai inainte. Se da la cuptor la foc potrivit, pentru 20-25 de minute. Cand se scot din cuptor, se decoreaza cu feliute subtiri de lamaie si se aduc la masa pe un pat de baby-spanac.
Legenda:
Sa va fie de folos, maine, cand e... dezlegare la peste, de ziua Sfantului Nicolae!