Îl întâlnesc adeseori prin târgurile cu bunătăți românești. Vine cu brânzeturi, telemea de oaie proaspătă, brânză de burduf în coajă de brad cu busuioc, caşcaval dospit şi puţin afumat, caş afumat, urdă dulce şi sărată, urdă cu mărar puţin sărată, dar şi cârnăciori de oaie cu vită.
Toate preparatele sunt „de casă” sau, mai bine zis, „de stână”, pentru că el, Dorin Bangală din Fundata, are o stână cu 600 de oi şi 30 de vaci. Pregătește totul după rețete din moși-strămoși, pe care uneori le „îmbogățește” cu ingrediente noi, cum e cazul și cu această brânză cu busuioc în burdujel din coajă de brad.
Ai trebuință de: 40 kg de caş, 1 kg de sare, o jumătate kg de busuioc.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR și află cum poți „croi” singur un burdujel pentru brânză
Te-ar putea interesa și:
Un aliment miraculos pentru sănătatea românilor - brânza medicinală