“Prăjitura Radio”: Prăjitura aceasta a fost creată de un cofetar din Stockholm, pentru a marca jubileul primei transmisiuni TFF peste Ocean.
Anul 1901, decembrie, 12. Italianul Guglielmo Marconi, ajutat de fizicianul englez John Ambrose Fleming, emite de la Cornouailles (Anglia) semnale morse, care străbat Atlanticul şi sînt captate tocmai la Terra-Nova, în nordul Americii. Astfel se naşte radioul!
1 noiembrie 1928. Ia ființă Radio România!
Anul 1951, decembrie, 12. Sverige Radio – postul naţional de radio al Regatului Suediei – transmite, “pe calea undelor”, o reţetă care avea să facă înconjurul globului: “Prăjitura Radio”.
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Rețeta zilei de luni. Pâine mănăstirească
Prăjitura aceasta a fost creată de un cofetar din Stockholm, pentru a marca jubileul primei transmisiuni TFF peste Ocean. În numai cîteva săptămîni, gospodine din toate colţurile lumii au notat, conştiincios, toate detaliile acestei reţete, care respectă cîteva principii importante pentru o emisiune radio cu temă gastronomică: este simplă, uşor de reţinut, uşor de preparat. Iar aspectul prăjiturii – care, tăiată în secţiune, seamănă cu un vechi difuzor de radio, cu “faţa” din pînză groasă, în două culori – te face să o asociezi imediat cu numele ei şi înţelegi de ce, nici după o jumătate de secol, ea nu a fost “ştearsă” din caietele de reţete ale femeilor lumii.
Pentru a pregăti această prăjitură ai nevoie de: .........................
Vezi mai departe modul de preparare al acestei retete romanesti
Vezi și alte retete tradtionale romanesti