O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.
N-am prea înțeles eu de ce, după un delicios drob de vinete și o supă de fasole verde cu chisătură (chisatura e un fel de pastă obținută din slănină tăiată mărunt și amestecată cu ceapă tocană), am trecut direct la... desert. Cel puțin așa am crezut eu, când am văzut pe platou ditamai perele, tăvălite prin pesmet și prăjite...Numai că, de data asta, nu m-am priceput prea bine să descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vițel.
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de luni. Imam Bayaldi (rețeta lui Bacalbașa)
Vezi și mai multe rețete AICI - Cartea de bucate
După ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost să îmi scot caietul de rețete și să notez conștiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".
Iei un rasol de vițel de un kil, un kil și ceva. Îl cureți, îl speli și-l dai în fiert în apă cu sare. După ce a fiert, scoți carnea de pe os și o tai foarte mărunt. Un sfert de kil de slănină afumată o tai cubulețe și o prăjești cu un pic de untură.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR