Dacă vă întreabă cineva ce retete romanesti sunt autentice, atunci nu dați greș amintind saramura de pește și mai ales pe cea de crap. Un index al retetelor romanesti poate să înceapă oricând cu aceasta din urmă...
Prima saramura de peste pe care am invatat sa o fac era din... chitici. Pesti mici, dintre cei pe care pescarii ii prind si-i aduna sa-i duca acasa numai si numai daca nu e rost de pesti mai mari, oricat te-ai stradui. Apoi am invatat ca reteta clasica este cea a saramurii de crap. Crap romanesc. De Dunare.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
E piata plina acum de "fitofag" - are carnea mai grasa, unii il prefera, caci are mai putine oase, dar, va spun eu, crapul romanesc e de departe cel mai bun. Atat de bun, incat fiecare zona are propria ei reteta. Numai urmand cursul Dunarii si cat de multe sunt! Amanuntele sunt esentiale. De exemplu, felul in care se curata crapul si se taie. Cei mai multi dintre dumneavoastra sunteti tentati sa il curatati de solzi, sa il taiati pe burta, sa il spalati pe dinauntru si apoi, dupa cum vi-i voia, sa il sectionati pe lung, desprinzandu-l de pe coloana si facandu-l fileuri ori sa il taiati pe lat, in cotlete. Bucatile de peste astfel pregatite..........................
Citește pe ANTENA SATELOR cum se prepară Saramura de crap și saramura de burtă de crap. Află detaliile acestor delicioase retete romanesti.