x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Borș de cartofi, pentru începutul Postului (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de luni. Borș de cartofi, pentru începutul Postului (rețete românești pe gustul tău)

14 Mar 2016   •   09:33
Rețeta zilei de luni. Borș de cartofi, pentru începutul Postului (rețete românești pe gustul tău)
Sursa foto: Pawel Spychala - Fotolia

Postul Paștilor te provoacă să cauți soluții pentru masa familiei, pentru diversificarea ei. Și ce ar fi mai indicat decât să apelezi la caietul cu retete romanesti? Suntem astăzi în Lunea Curată, cea dintâi zi din lungul post al Paștilor, șapte săptămâni fără carne, fără lactate și cu numai două dezlegări la pește, de Bunavestire și de Florii. E doar începutul unui timp de curățire trupească și sufletească. 

De altfel, toate activitățile desfășurate în Lunea Curată au ca scop curățirea. Se spală foarte bine toate vasele şi ustensilele cu care s-au preparat până atunci „mâncăruri de dulce". Nu scapă din această curățenie generală nici un obiect din bucătărie, ca nu cumva „să spurce" după aceea mâncarea. Și tot acum se umple borșul, pentru că multe dintre bucatele postului sunt zemuri lungi, din legume. Nu de puține ori, probabil, în această perioadă veți găti borș de cartofi, iar pentru varieție vă oferim rețeta aflată dintr-un sat din sudul județului Bacău, numit Podu Turcului.

Ai trebuință de: 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, o țelină (rădăcină și frunze), două legături de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, un litru de borș; facultativ: 3 linguri de untdelemn.

Cum se procedează? 

...............................

Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×