x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Brioșe de Rusalii, cu gem de cireșe

Rețeta zilei de luni. Brioșe de Rusalii, cu gem de cireșe

01 Iun 2015   •   18:42
Rețeta zilei de luni. Brioșe de Rusalii, cu gem de cireșe

În Lunea Rusaliilor, creștinii merg la biserică și iau apă sfințită, pentru a stropi câmpurile. neuitând să rostească o anumită formulă magică: „Doamne, norocul nost' să vie tăt la noi!”. Şi tot acum se îndeplinesc alte ritualuri în cinstea răposaţilor. "Luni după Rusalii se ţine în cinstea morţilor, crezându-se că au ostenit pe drumuri şi că li s-au băşicat picioarele. Se făcea spălarea picioarelor la mai mulţi copii (băieţi şi fete) cu apă caldă, după care îi unge cu unt alb pe tălpile picioarelor, ca să nu-i mai doară picioarele pe moşii aceia." (Th. Speranţia - "Răspunsuri la chestionarul de sărbători păgâneşti")

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de sâmbătă. Minitarte cu cremă de nuci
Rețeta zilei de joi. Prăjitura cu bulion a Sorinei
Rețta zilei de miercuri. Prăjitura Greta Garbo (varianta ardeleană)

Ce veți fi făcând domniile voastre în Lunea Rusaliilor nu știu, dar eu știu că trebuie sp vp dau o rețetă. Și pentru că au apărut deja cireșele, am să vă propun: Brioșele cu gem de cireșe, numai bune și pentru sărbătoare de 1 iunie când este, nu-i așa?, Ziua Copilului.

Ai trebuință de: 125 ml lapte dulce, 280 g făină, un pliculeţ praf de copt, un sfert de linguriţă cu sare, o portocală, două ouă, 160 g zahăr pudră, 90 g unt, 200 g gem de cireşe, 20 g seminţe de susan, 10 g seminţe de mac, o lingură cu mentă tocată. 

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR



×