x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Ciorbă măcelărească cu zeamă de castraveți (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de luni. Ciorbă măcelărească cu zeamă de castraveți (rețete românești pe gustul tău)

21 Mar 2016   •   11:40
Rețeta zilei de luni. Ciorbă măcelărească cu zeamă de castraveți (rețete românești pe gustul tău)

Chiar dacă a fost adeseori „contaminată” de impactul cu bucătăriile marelui imperiu austro-ungar, gastronomia românilor din Ardeal, fie ei țărani sau târgoveți, are o sumă de... retete romanesti ușor de recunoscut și de apreciat ca atare.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de dulce, astăzi vom căuta retete romanesti în cuhniile măcelarilor arădeni. Pentru a afla cum se prepară o ciorbă măcelărească. Rețeta e veche, cam de pe vremea în care Ardealul și Banatul încă se aflau între granițele imperiului austro-ungar. Se pregătește din carne și măruntaie de porc și se acrește cu zeamă de castraveți acri - care, zice-se, trebuie să fie acum atât de acră de să-ți sară căciula din cap. Nu vei pune sare, dar niște boia pisată se cuvine!

Ai trebuință de (pentru 10 porţii) de: 500 g ceapă, 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă), 500 g ficat de porc, 2 l apă, zeamă de castraveţi în saramură, smântână, boia.

Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust. Tăiem....

Află pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

×