Multe dintre retetele romanesti pentru începutul mesei se acresc cu... borș. Românul nu este adeptul supelor clare și dulci! Iar dacă vrei să respecți tradiția culinară, să gătești acele retete romanesti care au fost baza alimentară a strămoșilor, atunci e musai să știi să... umpli borș.
Umplerea borșului
O gospodină care voieşte să prepare o ciorbă de cartofi, fasole sau alt zarzavat, ca să fie mai bine reuşită, trebuie să aibă în bucătăria ei, aproape zilnic, oala cu borş proaspăt. - Această zeamă acrişoară, cu gust plăcut, pregătită în felul ei cum vom arăta, este foarte hrănitoare şi sănătoasă pentru stomac, se află la îndemâna oricui fără de cheltuială şi trebuie să înlocuiască în bucătărie celelalte mijloace întrebuinţate pentru acrit ce se găsesc în comerţ. Borşul ajută mistuirea chiar şi oamenilor suferinzi, iar celor sănătoşi le este un adaos preţios la hrană, pe lângă celelalte alimente.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Pentru tinerele gospodine, care încă nu ştiu cum se pregăteşte borşul, eu dau sfatul următor: Luăm 3-4 pumni de tărâţe de grâu şi un pumn de mălai, câteva resturi de pâine neagră, le punem toate într-un vas, în care să încapă 7-8 litri de apă. Peste această compoziţie punem apă călduţă, aşa ca să facem un aluat vârtos. Îl lăsăm...................
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei retete romanesti.