x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. Balmoș ca la stână (rețetă din Țara Bârsei)

Rețeta zilei de marți. Balmoș ca la stână (rețetă din Țara Bârsei)

29 Sep 2015   •   10:55
Rețeta zilei de marți. Balmoș ca la stână (rețetă din Țara Bârsei)

 Dacă n-ai petrecut măcar o după-amiază întreagă la stână, dacă n-ai încercat măcar să mulgi oile ori căprițele, dacă n-ai învârtit cu melesteul în mămăligă, atunci n-ai cum să știi care-i adevăratul gust al balmoșului… ca la stână.

Vezi și alte retete tradtionale romanesti

Dar pentru că n-a trecut luna de când am zăbovit și eu la stâna baciului Istrate de la Vlădeni, mi-e prea dragă amintirea asta… culinară, ca să nu vă dezvălui câteva secrete. 

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Pentru un balmoș făcut cum se cuvine, mai întâi se va lăsa jintuiala să fermenteze vreo două zile, după care se fierbe o juma de ceas, având grijă să nu se prindă de fundul ceaunului. 

..................................

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

×