x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. Limba soacrei, rețeta stareței de la Hirova (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de marți. Limba soacrei, rețeta stareței de la Hirova (rețete românești pe gustul tău)

22 Mar 2016   •   11:15
Rețeta zilei de marți. Limba soacrei, rețeta stareței de la Hirova (rețete românești pe gustul tău)

Din punct de vedere culinar, avem o Românie profundă nu doar între granițele țării, ci și dincolo de ea, în comunitățile de aceeași limbă și etnie. Retete romanesti aflăm și în Basarabia, nu-i așa?

Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc. Nici măcar despre vreun preparat din limbă de vacă. Ci despre un fel anume de bucate de post, despre care al aflat cum se prepară de la Maica Iroida, stareța Mănăstirii Hirova din Basarabia.

Ai trebuință de: 4 vinete de mărime potrivită, nu prea „grase” (mai subțiri) și drepte, sare, untdelemn pentru prăjit; pentru sos (adjika): două roșii, 3 căței de usturoi, un ardei iute (pot fi doi), doi gogoșari, un morcov, o lingură de zahăr, o lingură de oțet, sare după gust.

Cum se prepară: Vinetele se spală și se taie în patru felii, pe lung (se curăță parțial de coajă cele două felii laterale, în așa fel încât să semene cu celelalte două). Se presară....

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

×