x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de marți. Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul tău)

08 Mar 2016   •   09:16
Rețeta zilei de marți. Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul tău)

Și cine să fie un mai atent depozitar al caietului cu retete romanesti dacă nu... mama?! 

Toate amintirile din copilărie încep cu mâinile mamei frământând pâinea cea de toate zilele. Binecuvântând-o, lăsând-o să crească sub zăpada șervetului țesut în casă, modelând-o după chipul și asemănarea rotundului pământ și lăsând-o să se rumenească și să-și împlinească aromele în căldura cuptorului...

De aceea azi nu e rețetă mai nimerită decât cea a pâinii!

Ai trebuință de: 500 g făină de grâu, 10 g drojdie, două lingurițe de sare, o linguriță de zahăr, 250 ml apă călduță; facultativ: 6 linguri untdelemn.

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)

Cum se preocedează? Drojdia se lichefiază, cu zahărul și cu puțină apă călduță. Făina se cerne și se amestecă apoi cu drojdia și sarea. .......

Citește pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

×