x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Drob de vinete cu pește

Rețeta zilei de miercuri. Drob de vinete cu pește

08 Iul 2015   •   11:10
 Rețeta zilei de miercuri. Drob de vinete cu pește

Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.

Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de luni. Imam Bayaldi (rețeta lui Bacalbașa)

E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie. Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.

Vezi și mai multe rețete AICI -  Cartea de bucate

Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde, o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.

Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR

×