Ce moment mai bun pentru a recupera adevăratele retete romanesti,dacă nu o sărbătoare îmbrățișată de toți creștinii din România? Pentru a cinsti memoria celor 40 de mucenici din Sevastia, în Moldova se pregătesc acum mucenicii, adică acei colaci în formă de opt, unși cu miere și presărați cu nucă pisată. În alte zone colacii sunt scufundați într-un sirop cu zahăr, scorțișoară și miere.
De asemenea, există obiceiul de a se bea patruzeci de pahare cu vin. Cel care nu dorea să bea, măcar era stropit cu vin. Oamenii au credința că vinul băut în această zi se transformă în sânge curat, dând astfel mai multă putere.
Iată și rețeta de mucenici moldovenești, așa cum am aflat-o de-acasă, din satul de pe valea Tazlăului.
Ai trebuință de: un kg făină, 300 gr zahăr, o ceașcă și jumătate cu lapte, 6 ouă, 50 gr drojdie, 200 gr unt, două linguri cu ulei, un baton de vanilie, coajă rasă de lămâie și portocală, esență de rom, o linguriță cu sare, miere, nuci tocate.
Cum se procedează:...................
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI