x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de sâmbătă. Linte bătută (rețetă foarte veche)

Rețeta zilei de sâmbătă. Linte bătută (rețetă foarte veche)

27 Iun 2015   •   11:28
Rețeta zilei de sâmbătă. Linte bătută (rețetă foarte veche)

 Fără îndoială, bucătăria românească mai are în­că multe reţete neştiute, care abia aşteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele sunt atât de vechi, în­cât nimeni nu-şi mai aminteşte de originea lor, des­pre altele se ştie că ne-au venit dinspre marile imperii care ne-au tot dat ocol. Între rețetele vechi pe care le-am aflat a fost şi aceasta, pe care dna Maria Popa, din Calafat, mi-o dăruia spunându-mi:

"Când eram foarte mică, bunica mea obişnuia să ne facă, în zilele de post, un preparat despre care n-am mai auzit astăzi să-l pregătească cineva, şi anume Linte bătută. Este, dacă vreţi, sora mai săracă a fa­solei făcăluite, însă cu nimic mai prejos decât aceas­ta, atunci când vine vorba despre gusturi şi savori. După ce am crescut şi mi-am întemeiat fa­milia mea, mi-am adus aminte de această reţetă, în­să cum bu­nica trecuse de mult în lumea celor drepţi, nu mai avea cine să mă înveţe. Foarte greu am aflat reţeta şi fiindcă nu aş vrea să se piardă, am decis să v-o spun dumneavoastră”.

Se iau un kilogram de linte uscată şi un sfert de kilogram de ma­zăre uscată, se spală şi se pun la muiat o noapte întreagă, în apă caldă. Dimineaţa..............................

Citește reteta mai departe AICI
 

×