x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Friptură de vită cu ciuperci

Rețeta zilei: Friptură de vită cu ciuperci

08 Ian 2018   •   11:36
Rețeta zilei: Friptură de vită cu ciuperci

Ingrediente

2 kg pulpă vită

  • 30 ml ulei de măsline
  • sare de mare
  • 250 g ciuperci
  • piper negru
  • 30 ml pastă de tomate
  • 250 ml supă de carne de vita
  • 500 ml vin roșu sec

Mod de preparare

 

Carnea de vită se asezonează cu ulei de măsline și cu condimente. Se leagă cu sfoară, pentru a-și mentine forma în timpul coacerii. Se încălzeste o tavă mare pentru copt pe aragaz și se prăjește carnea în ulei de măsline până ce capată o nuanță maro-aurie. Se scoate carnea din vas și se pune deoparte.În același vas, se rumenesc ușor ciupercile, adăugându-se boabele de piper. Se toarnă pasta de tomate, ciorba de vițel și vinul roșu, amestecând bine. Se pune carnea din nou în tavă și se introduce în cuptor pentru aproximativ 3 ore sau până când carnea se patrunde și devine fragedă. Poftă bună!
 

 

×