x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

Rețeta zilei. Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

08 Sep 2016   •   03:05
Rețeta zilei. Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

Dacă e sărbătoare - cum e azi - și dacă vrei să ai pe masă ceva de să-ți lingi degetele (vorba românului gurmand), atunci e musai să pleci la vânătoare de retete romanesti. Și unde altundeva dacă nu prin satele românești, cele atât de bine păstrătoare de tradiții...

În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Și-n bucate! Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s așezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat. 

Pentru acest preparat vom folosi spinarea și picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure frăgezit și bine marinat. Se împănează carnea  cu bucăți de slană afumată. Se-așează într-o tavă cu grăsime și cu puțină apă. 

...................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×