Dacă e sărbătoare - cum e azi - și dacă vrei să ai pe masă ceva de să-ți lingi degetele (vorba românului gurmand), atunci e musai să pleci la vânătoare de retete romanesti. Și unde altundeva dacă nu prin satele românești, cele atât de bine păstrătoare de tradiții...
În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Și-n bucate! Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s așezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat.
Pentru acest preparat vom folosi spinarea și picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure frăgezit și bine marinat. Se împănează carnea cu bucăți de slană afumată. Se-așează într-o tavă cu grăsime și cu puțină apă.
...................
Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI