Ingrediente
600 g muschi de vită
zeama de la 2 limete
sucul de la 1 portocală
4 căţei de usturoi, tocaţi
1 ardei iute verde, tocat
1 legătură coriandru sau pătrunjel, tocat
2 linguri oţet alb
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Se combină zeama de limetă, sucul de portocală, usturoiul, coriandrul, ardeiul iute verde (jalapeno), oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Cu acest amestec se marinează carnea de vițel cel puţin 5 ore în frigider. După ce a stat la macerat, carnea se așează pe grătar sau grill la foc mediu. Timpul de preparare a fripturii poate fi între 6 şi 8 minute, pe fiecare parte, în funcţie de cât de rumenită dorim să fie carnea. Se lasă la răcit şi apoi se taie felii subţiri. Se servește cu garnitură de orez și salată verde. Poftă bună!