x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

04 Mar 2019   •   20:30
Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Ingrediente:

250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 130 g coacăze uscate și migdale, 75 g cacao, 70 g făină, o linguriță de praf de copt, 4 ouă mari, 350 g zahăr pudră, înghețată de vanilie, 2 plicuri zahăr vanilat,

Mod de preparare:

Pentru început, într-un bol înalt se aduce untul la temperatura camerei. Rupe ciocolata (200 g) şi trece-o printr-un chopper, însă nu o fărâmiţa de tot. Adaugă ciocolata peste unt şi amestecă până ce acesta este topit şi prinde consistenţa unei creme (nu este nicio problemă dacă rămân bucăţele de ciocolată). Trece apoi şi migdalele prin tocător și adaugă-le peste unt şi ciocolată. Într-un bol separat, amestecă făina, cacaua, praful de copt şi zahărul. Pune-le treptat peste ciocolată, unt şi migdale şi amestecă. Bate bine ouăle, apoi pune-le peste compoziţie şi amestecă până obţii o textură omogenă. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, pregăteşte o tavă de 24 cm, întinde hârtie de copt în ea, toarnă uniform amestecul obţinut și las-o la cuptor în jur de 25-30 de minute. După ce se răceşte, se taie şi se serveşte cu ciocolată topită pe deasupra şi îngheţată de vanilie.

×
Subiecte în articol: negresă