Ingrediente:
8 ouă
8 linguri făină
8 linguri zahăr +100 g
8 linguri ulei
1 esență de vanilie
500 g vișine
2 linguri zahăr pudră
2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se mixează gălbenușurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă uleiul ca la maioneză şi esenţa. Se încorporează făina, iar la sfârşit albușurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă de tort unsă și tapetată, se presară jumătate din vişine spălate și curățate de sâmburi și se dă prăjitura la cuptor. Se curăță vişinele rămase, se amestecă cu cele 100 g de zahăr și se lasă la rece 15 minute. Se pun apoi într-o cratiță și se fierb câteva minute, cât să se lege siropul format. După ce se scoate prăjitura din cuptor se toarnă vişinele pe mijlocul prăjiturii și se presară zahărul pudră și fulgii de migdale. Poftă bună!