Ingrediente: 800 gr păstăi galbene, 8 căţei usturoi, 1 linguriţă boia dulce, ½ linguriţă piper, sare, ¼ legătură pătrunjel, 2 fire mărar, 4 linguri ulei.
Mod de preparare: Se curăţă păstăile de capete şi rupeţi-le în două sau trei bucăţi. În uleiul încins adăugaţi şase căţei de usturoi striviţi la călit. Adăugaţi apoi păstăile şi continuaţi să căliţi încă două sau trei minute, amestecând des. Acoperiţi păstăile cu două căni de apă, adăugaţi condimentele şi verdeţurile tocate mărunt. Puneţi capacul şi fierbeţi la foc mediu pentru apoximativ 25-30 minute. Verificaţi dacă sunt fierte, iar dacă nu sunt gata, mai lăsaţi-le la fiert cu capac. Adăugaţi restul de doi căţei de usturoi striviţi şi fierbeţi încă cinci minute fără capac, să scadă sosul de la păstăi. Se serveşte simplu, cu pâine prăjită sau ca garnitură. (e-retete.ro)