Ingrediente:
600 g piept de curcan, 60 g unt, 2 tulpini de ţelină, 2 morcovi, pătrunjel, oregano, 500 ml apă, 3 cartofi, o ceapă, 45 g făină, 150 ml apă, 1 pachet de foi pentru plăcintă (sau aluat făcut în casă)
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar într-o formă de tartă sau într-o tavă rotundă întinde puţin unt pentru a o acoperi în întregime, apoi aşază jumătate din foile de plăcintă. Topeşte puţin unt într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă ţelina, morcovii tăiaţi mărunt, pătrunjelul, oregano, sarea şi piperul. Amestecă din când în când, până când legumele se înmoaie, adăugă apoi apa şi lasă ingredientele să dea în clocot. După aceea, pune şi cartofii tăiaţi cuburi şi lasă să fiarbă amestecul, până când se înmoaie. Într-o tigaie medie, topeşte restul de unt, adăugă curcanul şi făina. Toarnă şi laptele şi lasă să dea în clocot. Adăugă amestecul de curcan în cel de legume şi dă în clocot, până ce ingredientele se leagă. Las-o puţin la răcit, apoi toarn-o în tavă şi acoperă cu restul de foi de plăcintă. Lasă la cuptor pentru 15 minute, redu temperatura la 175 de grade şi mai lasă încă 20 de minute, până când crusta capătă o culoare aurie.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Peşte la cuptor cu sos
REŢETA ZILEI: Supă aztecă (de post)
REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec