Ingrediente
1 foaie de aluat foitaj, decongelat
6 felii de şuncă presată
190 g brânză ricotta
50 g brânză mozzarella
2 linguri lapte
1 praf de nucşoară
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
1 ceapă mare, tocată
1 căţel de usturoi, tocat
120 g spanac baby
1 ou bătut
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul şi tapeteză o tavă cu hârtie de copt. Combină şunca tăiată cu brânza ricotta, mozzarella, laptele, nucşoara, sarea şi piperul şi amestecă bine. Dai deoparte compoziţia.
Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul şi le sotezi 1 minut. Adaugi spanacul şi îl căleşti până se înmoaie frunzele. Amestecul călit se adaugă peste brânză. Tai aluatul foitaj în 4 pătrate, le aşezi în tavă şi pui umplutura în centrul fiecăruia. Le îndoi marginile şi le dai plăcinţelelor o formă rotundă. Le ungi cu oul bătut şi razi brânză mozzarella după gust. Dai la cuptor 15 sau 20 de minute, până se rumenesc.Poftă bună!