Ingrediente:
Pentru aluat:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 linguriţă amoniac stins în putina zeama de lămâie
150g făină
coaja de la o lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă:
1 l lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet unt
zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi se adaugă şi restul ingredientelor. Coca obţinută se împarte în 3 părţi egale. Fiecare foaie se întinde pe o folie de silicon și se lasă la cuptorul preîncălzit aproximativ 14 minute.
Separat, pentru cremă, se dizolvă făina într-o cană de lapte, iar restul se pune la fiert cu ambele feluri de zahăr. Când laptele începe să fiarbă se toarnă amestecul (lapte şi făină) şi se amestecă continuu, la foc mic, în jur de 20-25 minute, apoi crema se lasă la răcit. Pe foile de prăjitură de pune crema. Poftă bună!