x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Prăjitura albă ca zăpada

Rețeta zilei: Prăjitura albă ca zăpada

27 Dec 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Prăjitura albă ca zăpada

Ingrediente

Pentru aluat:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 linguriţă amoniac stins în putina zeama de lămâie
150g făină
coaja de la o lămâie
2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:
1 l lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet unt
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi se adaugă şi restul ingredientelor. Coca obţinută se împarte în 3 părţi egale. Fiecare foaie se întinde pe o folie de silicon și se lasă la cuptorul preîncălzit aproximativ 14 minute.

Separat, pentru cremă, se dizolvă făina într-o cană de lapte, iar restul se pune la fiert cu ambele feluri de zahăr. Când laptele începe să fiarbă se toarnă amestecul (lapte şi făină)  şi se amestecă continuu, la foc mic, în jur de 20-25 minute, apoi crema se lasă la răcit. Se aşează crema pe fiecare foaie de prăjitură.Poftă bună!

×
Subiecte în articol: Prăjitură Albă ca zăpada