x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Prajitura “Craciunita”

Rețeta zilei: Prajitura “Craciunita”

24 Dec 2018   •   13:20
Rețeta zilei: Prajitura “Craciunita”

Ingrediente:

7 oua

 75 g mac

 75 g nuca de cocos

 200 g zahar

 200 ml lapte

 50 g faina

 un pachet margarina

 un plic zahar vanilat

 200 g piscoturi

100 ml cafea

Pentru glazură.

4 linguri zahar

3 linguri lapte

2 linguri cacao 

25 g margarina

25 g nuca de cocos

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma in care se adauga 100 g zahar. Se bat in continuare pâna se topeste zaharul. Se adauga macul si nuca de cocos. Se presara 2 linguri de faina si se amesteca pâna se omogenizeaza compozitia.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hârtie de copt, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic.Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Se ingroasa amestecul pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza margarina frecata spuma.Se asaza blatul, se intinde jumatate din crema, dupa care se aranjeaza unul lânga altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele se intinde restul de crema.Deasupra se toarna glazura pregatita astfel: se fierbe intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pâna da in clocot si se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste prajitura, iar deasupra se presara nuca de cocos.

 

 

×
Subiecte în articol: Prajitura “Craciunita”