Ingrediente:
- 300 ml friscă lichidă
- 3 buc zahăr vanilinat
- 280 g zahăr
- 1 vârf sare
- 300 g unt
- 6 buc ouă
- 350 g alune padure
- 125 g tableta ciocolată lapte/amăruie
- 1 portocală
Mod de preparare
Ciocolata și alunele se răzuiesc fin. Se separă ouăle. Gălbenusul se amestecă cu untul, sarea și 250 g de zahăr până se obține o compoziție cremoasă. Albușul se bate spumă tare și se presară zahărul vanilat. Jumatate din spumă și amestecul de ciocolată cu alune se amestecă cu compoziția cremoasă, apoi se încorporează restul de spumă. Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă unsă cu puțin unt și se coace cca. 80 min. în cuptorul preîncălzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acoperă cu folie de aluminiu, pentru ca suprafața să nu se închidă prea mult la culoare. Coaja de portocală se amestecă cu restul de zahăr. Frisca se bate spumă și se amestecă cu zahărul și Se servește cu prajitura de ciocolată cu alune. portocala. Poftă bună!