Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 250 g orez lung prefiert
- 15 g ghimbir
- 4 linguri Curry
- 800 ml supă de pui
- 75 ml vin roșu
- unt
- 150 g ardei gras roșu
- 1 buc varză China
- 4 buc tăiței cuiburi
- 1 cățel usturoi
- sare
- piper negru
- 1 ceapă galbenă
Mod de preparare
Pentru orezul cu ghimbir fierbeți în apă cu sare 100 g orez cu bob lung prefiert cu 1 bucată de ghimbir decojit (cca. 15 g), urmând instructiunile de pe ambalaj. Se curăță varza chinezească, se taie cotorul alb și frunzele fâșii late. Se curăță ardeiul gras, se scot semintele și se taie fâșii. Se curăță ceapa și usturoiul și se mărunțesc. Puiul se taie în bucăți potrivite și se prăjesc în unt. Se condimentează cu sare, piper. În grăsimea rămasă se prajesc legumele cca. 3 minute. Se sting cu vin și supă, se condimentează cu 2 linguri sos Curry și se lasă să dea în clocot. Se adaugă puiul și se mai lasă pe foc cca. 10 minute, sub capac, să se pătrundă bine.
Citește pe Antena3.ro