x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Pui la cuptor cu usturoi şi lămâie

Reţeta zilei: Pui la cuptor cu usturoi şi lămâie

25 Apr 2019   •   20:30
Reţeta zilei: Pui la cuptor cu usturoi şi lămâie

Ingrediente:

Un pui întreg de 1,6 kg, 1 kg de cartofi, 2 căpățâni de usturoi, 100 ml vin alb, 100 ml supă de pui/legume,  unt, 2 fire rozmarin, 6 frunze dafin, o lămâie

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160 de grade, se unge tava cu unt și se unge puțin și puiul. Se așează puiul în tavă, se pun cartofii tăiați pe jumătate împrejurul lui și jumătățile de căpățâni de usturoi, apoi se toarnă supa, vinul, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor o oră, după care se întorc cartofii. Se presară ierburile aromatice, feliile de lămâie și se mai lasă 50 de minute la cuptor. Se dă cuptorul la 220 de grade și se lasă puiul să se rumenească 30 de minute. Se scot cartofii și puiul din tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă 10 minute înainte de a fi serviți.

 

 

×
Subiecte în articol: Pui la cuptor