Ingrediente
1 rață
300 g fructe de pădure congelate
300 g ceapă galbenă
250 ml vin de masă roșu demidulce
250 ml vin de masă alb
450 g spanac la pungă
150 g unt
100 g morcovi
150 g zahăr
Mod de preparare
Se dă rața la cuptor cu vin, ceapa și morcovii. Rața se lasă în cuptorul încins la 160 grade C se lasă timp de 4 ore, cu grijă ca din când în când să fie stropită cu sosul care se obține în tavă. Spanacul se fierbe 5-10 minute în puțina apă, iar apoi se scurge. Ceapa și usturoiul se toacă, se călesc și se amestecă împreună cu spanacul. Imediat ce rața este gătită, se scurge și se strecoară sosul obținut. Într-o crăticioară se pun zahărul și fructele de pădure, se caramelizează, apoi se pune sosul obținut din tavă cu rața.Se servește fierbinte cu garnitura de spanac. Poftă bună!