Ingrediente:
1 kg biscuiţi simpli, 20 de linguri de zahăr, 75 g cacao, 350 g unt, un baton de vanilie, o linguriţă de extract de vanilie, 3 linguri de rom, 1/2 l apă
Mod de preparare:
Într-un vas mai mare, la foc mediu, adăugă apa, zahărul şi vanilia şi amestecă până se topeşte zahărul. Apoi pune şi untul, iar după ce se topeşte presară cacao şi amestecă bine până se omogenizează toată compoziţia. Mai lasă pe foc două minute şi adaugă romul. Toarnă apoi amestecul treptat peste biscuiţii zdrobiţi în bucăţele mici până ce aceştia se leagă şi se înmoaie puţin. Întinde o folie de plastic pe suprafaţa de lucru, presară puţină cacao pe ea, apoi pune jumătate din compoziţie şi modeleaz-o sub forma unei rulade, rulând strâns folia în jurul amestecului. Se dă la frigider câteva ore. Apoi se feliază şi se trece prin fulgi de cocos, cacao sau se serveşte simplu, în funcţie de preferinţe.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie
REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon
REŢETA ZILEI: Tocană de pește (rețetă din Croația)