Ingrediente
- 10 buc sparanghel
- 1 buc ton bucăți
- 1 buc fasole verde
- ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 legatură pătrunjel/mărar
- 1 ceapă roșie
- sare
- piper negru
- Mod de preparare
Tijele de sparanghel verde se opăresc în apă cu sare 3-4 minute, în funcție de grosime, apoi se răcesc în apa rece și se scurg. Pătrunjelul se toacă iar ceapa se secționeaza transversal, în inele.Tăiați sparanghelul în segmente de 2-3 cm, tonul îl scurgeți de zeamă și îl rupeți bucăți, fasolea o scurgeți și o clătiți foarte bine, apoi o scurgeti. Amestecați toate aceste îngrediente cu ceapa și pătrunjelul, apoi le asezonați cu dressingul format din zeama de la lămâie, uleiului, sarea și piperului. Dați la rece pentru 15 minute, apoi serviți. Pofta bună!
Citește pe Antena3.ro