Ingrediente:
2 vinete coapte şi scurse bine de zeamă, două linguriţe de tahini (pastă de susan), o lingură de zeamă de lămâie, zece frunzuliţe de mentă, 2-3 linguri de ulei de măsline, doi căţei de usturoi, sare
Mod de preparare:
Tocam vinetele cu tocătorul sau folosim robotul de bucătărie, pisăm usturoriul și tocăm mărunt frunzele de mentă. Adăugăm peste vinete usturoiul pisat, cele două lingurițe de tahini, frunzulițele de mentă, zeamă de lămâie și amestecăm bine adăugând treptat și uleiul până când acesta este perfect încorporat. Potrivim gustul cu sare și servim pe felii de pâine prăjită. (lecturisiarome.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Peşte la cuptor cu sos
REŢETA ZILEI: Supă aztecă (de post)
REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec
REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui