Probabil nu vă atrage ideea de a consuma un fel de mâncare care să nu conțină proteine animale, dar această rețetă vă va face să vă răzgândiți.
Salata cu porumb și fasole roșie, inspirată din bucătăria mexicană, este delicioasă, sănătoasă și de post. În plus, se prepară foarte simplu și oferă un aport de macronutrienți ideal.
Pentru patru porții aveți nevoie de:
200 grame de fasole roșie fiartă sau din conservă
200 grame de porumb fiert (din conservă)
2 ardei roșii mari
o salată verde
jumătate de avocado
4 linguri semințe de floarea soarelui
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
sare
piper Cayenne/fulgi de chilli
frunze de pătrunjel
Vezi și alte retete tradtionale romanesti
Cum se prepară?
Nimic mai simplu: tăiați ardeii și jumătatea de avocado în cubulețe mici. Amestecați toate ingredientele într-un bol mare și așteptați jumătate de oră, astfel încât aromele să se amestece. Bucurați-vă apoi de gustul minunat!