Ingrediente
120 ml apă
300 g zahăr
2 lămâi
45 ml apă
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
350 g mascarpone rece
100 g zahăr pudră
250 ml smântână pentru frișcă
1 esență de vanilie
1 kg căpșuni
35 pișcoturi
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru siropul de lămâie, amesteci într-un bol apa, zahărul și coaja rasă de la cele 2 lămâi. Dai la fiert, la temperatură medie. Lași pe foc până când zahărul se topește. Se adaugă zeama de lămâie. Pentru cremă, combini zahărul și apa într-un vas. Separat, mixezi într-un bol gălbenușurile. Încorporezi treptat siropul de zahăr. Continui să mixezi încă 5 minute, se adaugă brânza mascarpone și zahărul pudră până obții o compoziție omogenă. Se bate frișca cu esența de vanilie și se amestecă cu crema mascarpone. Pișcoturile se înmoaie în siropul de lămâie, se așeză într-o tavă și se acoperă cu jumătate din cremă. Se continuă cu un strat de căpșuni feliate. Pui restul de pișcoturi și ultimul strat de cremă. Se decorează cu căpșuni și frunze de mentă. Poftă bună!