Ingrediente: 2 vinete mici, 150 ml sos de roşii în stil grecesc, 1 lingură rasă pastă de roşii, 2 căţei de usturoi, ¼ legături pătrunjel, 150 ml ulei etravirgin de măsline, sare.
Mod de preparare: Se taie vinetele felii şi se pun într-o cratiţă cu ulei încins. Vinetele se coc în tanşe, fără a le înghesui, adăugând ulei la fiecare tură. Se scot vinetele fripte într-un bol.
Se căleşte pentru un minut usturoi strivit. Se adaugă sosul şi pasta de roşii şi ½ pătrunjel tocat. Se aşează feliile de vinete înapoi în cratiţă. Se presară cu sare şi se toarnă 200 ml apă. Cu o lingură se ia sosul şi se toarnă peste vinete.
Se aduce la fierbere şi se dă la focul mediu spre mic. Se fierbe cu capac 10 minute.
Presăraţi restul de pătrunjel. Serviţi cald, cu pâine proaspătă. (e-retete.ro)