x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI Clătite bănăţene

REŢETA ZILEI Clătite bănăţene

30 Oct 2016   •   21:23
REŢETA ZILEI Clătite bănăţene
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 8 clătite, 270g zahăr, 300 g brânză de vaci, 100g stafide, 30g unt, esenţă de vanilie, 5 ouă, o linguriţă coajă de lămâie, 200ml smântână lichidă

Mod de preparare: se pregătesc clătitele după reţeta clasică. Se amestecă brânza cu un ou, sare, coaja de lămâie, 70g de zahăr, esenţa de vanilie după gust şi stafide. Se bat cele patru gălbenuşuri cu un praf de sare şi 50g de zahăr, apoi se pune smântâna şi se amestecă foarte bine. Se umplu clătitele cu crema de brânză şi se rulează ca sarmalele. Se pun clătitele într-o tavă şi se toarnă gălbenuşurile peste. Se coc la 180 de grade, 12 minute, se bat albuşurile bezea, apoi se pun peste clătite şi se mai lasă 25 de minute.

 

×