x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta Zilei: Yakitori - frigărui japoneze

Reţeta Zilei: Yakitori - frigărui japoneze

24 Ian 2019   •   20:30
Reţeta Zilei: Yakitori - frigărui japoneze

Ingrediente:

1 piept de pui dezosat

2 cepe verzi

sos de soia

miere de albine

opțional: mirin, sake, cățel de usturoi

Mod de preparare

Se spală pieptul de pui sub jet de apă rece, se șterge cu un prosop absorbant, apoi se taie în cubulețe și se pun pe betigașe speciale pentru frigărui. Într-un bol se amestecă mierea și sosul de soia apoi se trec frigăruile prin acest amestec și se lasă la macerat câteva ore la frigider. Se încălzește grătarul și se așază frigăruile. Se ung din când în când cu sos și se întorc de pe o parte pe cealaltă când s-au rumenit. Se recomandă să fie servite calde, cu garnitură de orez ornat cu ceapă verde. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: Zilei: Yakitori