x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

RETETE

0
26 Oct 2005 - 00:00

Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

PREPARATE DIN CARNE

PUI CU CASCAVAL SI CIUPERCI
INGREDIENTE:
piept de pui dezosat , o ceapa , cascaval , o cutie cu ciuperci , 4-5 catei de usturoi , piper , sare , busuioc , sos de rosii , maioneza , ulei

MOD DE PREPARARE
Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Bucatile de pui se pun la prajit in uleiul incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc impreuna. Dupa ce s-a calit puiul, se adauga ciupercile taiate, cascavalul ras si busuiocul. Se da la cuptor sa se topeasca bine cascavalul si sa se rumeneasca putin. Se condimenteaza dupa gust.
SFAT
Se poate servi si cu sos de rosii sau cu maioneza.
BAUTURA:
Feteasca Regala
SNITEL PANE CU LEGUME
INGREDIENTE:
un kg de carne , 150 g faina , 4 oua , 200 g pesmet , 250 ml de ulei , 500 g fasole verde , 4 morcovi , o ceapa , 150 g unt , o legatura de verdeata , 25 g zahar , sare , piper , sos de smantana , 300 g mazare

MOD DE PREPARARE
Carnea se spala, se portioneaza, se bate bine cu ciocanul de snitele si se sareaza. Bucatile de carne se trec prin faina, oua batute spuma si pesmet, dupa care se prajesc in uleiul incins. Se scot si se asaza pe un platou.
Ceapa se spala, se curata si se taie solzisori. Fasolea verde, ceapa, mazarea si morcovii se calesc separat in unt, dupa care se sting cu putina apa. Se adauga verdeata, o jumatate de lingurita cu zahar, cat sa-i dea gust, apoi se sareaza si se pipereaza.
SFAT
Se poate servi cu sos de smantana.
BAUTURA:
Pinot Noir
PIZZA SPECIALA CU SALAM
INGREDIENTE:
Aluatul 300 g faina alba , drojdie de bere , 20 g margarina , 30 g apa , o lingura cu zahar , o lingurita cu sare
Compozitia 200 g salam , cascaval , doi-trei ardei grasi , doua-trei rosii , o cutie cu ciuperci , ulei de masline , sare , piper

MOD DE PREPARARE
Se framanta aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, dupa care se lasa la frigider timp de 15 minute. Se unge o tava de copt cu putina margarina si se asaza aluatul. Se adauga apoi salamul feliat, cascavalul ras, ardeii si rosiile taiate feliute. Ciupercile se calesc separat in putin ulei de masline, dupa care se adauga peste celelalte ingrediente. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
SFAT
Se serveste cu ketchup.
BAUTURA:
Bere blonda
CARNE CU SOS CARAMEL
INGREDIENTE:
un kg de carne de porc , o lingura cu ulei de masline , foi de dafin , sare , 100 ml apa , 8 linguri cu zahar , piper , salata de telina , orez

MOD DE PREPARARE
Carnea de porc se portioneaza si se pune in cuptor intr-o tava cu putina apa, ulei, sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa se rumeneasca si intre timp se pregateste sosul din caramel.
La foc mic se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa pana cand sosul caramel scade putin. Se serveste alaturi de muschiul rumenit, cu garnitura de orez.
SFAT
Se poate servi si cu salata de telina.
BAUTURA:
Cabernet Sauvignon

PREPARATE DIN PESTE

FRIGARUI DE CREVETE
INGREDIENTE:
10-12 crevete proaspete , 4 felii de ananas , 8 felii subtiri de sunculita , 100 g masline verzi , un ardei gras , 200 g orez , cateva frunze de busuioc , ulei de masline , 30 g unt , sare , piper

MOD DE PREPARARE
Crevetele decorticate se pun intr-un vas special, se stropesc cu ulei de masline si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp orezul se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa cateva clocote se adauga untul si un ardei gras taiat cubulete.
Se pregatesc opt frigarui mici, pe care se pune cate un crevete, o felie de ananas, ardei gras, masline si felii de sunculita. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul de la marinarea crevetelor, impreuna cu piperul si putina sare, apoi se asaza in tigaie pentru cinci minute frigaruile, ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Se asaza orezul pe un platou si se serveste alaturi de frigarui.
SFAT
Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspete.
BAUTURA:
Chardonnay
LAMAI UMPLUTE CU TON
INGREDIENTE:
4 lamai , o cutie de 250 g de ton conservat natur , 200 g telemea de vaci , o lingura cu coniac , o lingura cu capere , 10 bucati de arpagic , frunze de patrunjel , sare , piper

MOD DE PREPARARE
Lamaile se spala in apa calda, se sterg si li se taie capacul. Se taie partea de jos a lamailor pentru ca acestea, asezate pe platou, sa aiba stabilitate, apoi cu o lingurita se golesc de miez.
Bucatile de ton se scurg de sos, se pun intr-un castron, se amesteca impreuna cu branza taiata buculete, coniacul, arpagicul tocat fin, caperele rase, sare si piper dupa gust. Lamaile se umplu cu aceasta compozitie, se asaza pe un platou si se lasa sa stea o ora la rece.
SFAT
Se orneaza cu frunze de patrunjel.
BAUTURA:
Votca
PASTRAV CU LEGUME
INGREDIENTE:
un pastrav mare , 200 g unt , un litru de vin alb sec , doua fire de praz , telina verde , doi morcovi , 300 g fasole pastai , cimbru , o foaie de dafin , o lamaie , doua linguri cu otet , 3 galbenusuri , 300 g orez , sare , piper , cartofi natur

MOD DE PREPARARE
Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mici, apoi se calesc intr-o tigaie cu putin unt la foc domol, timp de 5 minute. Se adauga un pahar cu apa, otetul, sare, piper, cimbru, o foaie de dafin si vin. Se fierbe totul 30 de minute. Se asaza in acest vas si pastravul, lasandu-l sa se patrunda pe ambele parti.
Separat se fierbe orezul, se adauga restul de unt, iar cand s-a racit se incorporeaza galbenusurile crude amestecand continuu. Se adauga zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Pastravul se asaza pe un platou, asezonat cu legumele fierte si orez. Se stropeste totul cu sosul fierbinte.
SFAT
Se serveste cu garnitura de cartofi natur.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
PESTE CU SOS DE MENTA
INGREDIENTE:
un kg peste , un morcov , o ceapa mare , cateva frunze de menta , 100 ml apa , o lingura cu ulei , o lingura cu otet , o lingurita cu sare , o lingura cu zahar , piper boabe

MOD DE PREPARARE
Pestele se curata si se despica in jumatati pe lung. Se cresteaza, se sareaza si se lasa la rece timp de o ora. Intr-o oala se pune la fiert morcovul taiat felii, ceapa taiata in sferturi si boabele de piper.
Separat se pregateste sosul: se fierbe menta in apa clocotita timp de un minut. Cand s-a racit se adauga zaharul, otetul si se toarna peste pestele asezat pe platou. La sfarsit, pestele se stropeste cu ulei.
SFAT
Se poate folosi si peste din conserva.
BAUTURA:
Riesling

PREPARATE DIN LEGUME

ROSII UMPLUTE CU OREZ
INGREDIENTE:
6 rosii , doi ardei grasi , 3 linguri cu orez , maioneza , sare , piper , masline

MOD DE PREPARARE
Se aleg rosii mijlocii si proaspete, se spala, li se taie capacelul, apoi cu o lingurita se scoate miezul. Se presara cu putina sare si se asaza pe un fund cu gura in jos ca sa se scurga, cat timp se prepara umplutura.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se pune maioneza intr-un castron, se adauga orezul, piperul, ardeii copti, curatati de pielita, cotoare, seminte si taiati fasii. Se amesteca totul, apoi cu aceasta compozitie se umplu rosiile.
SFAT
In umplutura se pot pune si masline.
BAUTURA:
Pinot Gris
SALATA IN TREI CULORI
INGREDIENTE:
doua-trei mere , doua-trei gulii , o sfecla rosie , maioneza , sare , piper , miez de nuca , ulei de masline , otet

MOD DE PREPARARE
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Guliile se descojesc, se spala si se taie feliute. Sfecla rosie se fierbe, se curata si se taie marunt. Se amesteca merele, sfecla rosie si guliile cu putin ulei de masline si cu putin otet, dupa care se adauga maioneza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
SFAT
Se serveste cu nuca pisata.
BAUTURA:
Vermut
SUPA DE CIUPERCI
INGREDIENTE:
o cutie cu ciuperci , doi morcovi , pastarnac , o radacina de patrunjel , doua cepe , 150 g smantana , o lingurita cu faina , 50 g unt , verdeata , crutoane , sare , piper , o cescuta cu orez

MOD DE PREPARARE
Zarzavatul se curata si se asaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce zarzavatul a fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert. In momentul cand a inceput sa clocoteasca, se introduc ciupercile spalate si taiate felii. Se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 20 de minute, pana cand ciupercile s-au inmuiat.
Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, apoi se toarna in oala. Se mai lasa sa fiarba impreuna inca 15-20 minute. Se potriveste de sare, se adauga untul, smantana, verdeata, putin piper si optional, o cescuta cu orez, spalat si fiert separat.
SFAT
Se serveste cu crutoane.
BAUTURA:
Tuica
APERITIV "MONICA"
INGREDIENTE:
o jumatate de kg de faina , 200 g smantana , 400 g branza sarata , 300 g branza dulce , 4 oua , un pachetel de drojdie , ulei , masline

MOD DE PREPARARE
Drojdia se dizolva in apa calda si se amesteca impreuna cu faina. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de degete si se taie in cinci parti egale. Fiecare bucata se intinde, se unge cu ulei, se cresteaza si se impatureste. Se lasa la dospit cam 10 minute. Apoi se intinde pentru a doua oara, fiecare bucata dospita, de data asta o foaie subtire, cat sa se vada prin ea si se asaza in tava unsa cu ulei.
Pe prima foaie se pune umplutura (nu foarte zemoasa), obtinuta prin amestecarea celorlalte ingrediente. Se repeta operatiune pana la ultima foaie. Deasupra se stropeste din loc in loc cu putina compozitie pentru a capata culoare. Se lasa in cuptor la foc puternic, apoi se ridica tava si se da la foc mai mic pana cand se rumeneste.
SFAT
In umplutura se pot folosi si masline.
BAUTURA:
Palinca

PREPARATE DULCI

CREMA DE PERE
INGREDIENTE:
400 g pere , 50 g ciocolata cu lapte , 50 g ciocolata amaruie , 25 g fulgi de porumb , migdale , 100 ml apa , 100 g zahar , o lamaie , 100 ml frisca , 150 g Mascarpone , 50 g branza de vaci , esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE
Ciocolata se da pe razatoare si se pune la topit la bain-marie. Se adauga fulgii de porumb si migdalele feliate. Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se asaza pe o foaie de hartie cerata sa se intareasca. Perele se curata, se taie cubulete si impreuna cu apa, 50 g zahar, bucati de coaja de lamaie si esenta de vanilie se fierb la foc mic. Se scoate coaja de lamaie si se raceste compotul. Se amesteca bine crema Mascarpone cu branza de vaci, 50 g de zahar si cu zeama de lamaie. Se adauga frisca si se amesteca.
Se pregatesc 4 pahare inalte si in fiecare se pune cate putin din compozitia de Mascarpone, apoi compot de pere si fulgi de porumb imbracati in ciocolata. Se repeta operatiunea si se incheie cu un strat de crema.
SFAT
La sfarsit se orneaza cu putina ciocolata rasa si se serveste rece.
BAUTURA:
Grasa de Cotnari
PRAJITURA CARAMEL
INGREDIENTE:
Foi un pachet de unt , doua cesti cu smantana , faina cat cuprinde
Crema doua pahare cu zahar , un pahar cu lapte , un pachet de unt , topping de caramel

MOD DE PREPARARE
Aluatul se prepara prin amestecul ingredientelor de alaturi. Se imparte in sase foi, care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina, la foc iute.
Crema se prepara dintr-un pahar cu lapte fiert impreuna cu un pahar cu zahar. Celalalt pahar cu zahar se caramelizeaza si se stinge cu laptele fiert, dupa care se adauga untul. Se amesteca bine si se omogenizeaza. Crema se toarna calda intre foi, iar ultima foaie se pune peste ultimul strat de crema. Se orneaza cu topping de caramel.
SFAT
Se poate umple si cu crema de fructe sau de vanilie.
BAUTURA:
Cappuccino
GALUSTE CU PIERSICI
INGREDIENTE:
170 ml lapte , 500 g faina , sare , un cubulet de drojdie , 150 g zahar , doua oua , coaja rasa de la o lamaie , doua pliculete zahar vanilinat , 100 g unt , 4 piersici , doua linguri cu migdale macinate , doua linguri cu mac

MOD DE PREPARARE
Se amesteca laptele cald cu putina faina, sarea, drojdia si 100 g zahar. Se lasa circa 15 minute sa se odihneasca, dupa care se adauga restul de faina, ouale, coaja de lamaie, zaharul vanilinat si 50 g unt. Se mai lasa o ora sa creasca, iar intre timp piersicile se oparesc, se descojesc si se taie felii. Zaharul ramas se caramelizeaza, se amesteca impreuna cu 30 g unt, peste care se adauga feliile de piersici.
Aluatul obtinut se framanta, se formeaza 6 galuste, iar dupa ce se tin 10 minute acoperite se pun la fiert in apa cu sare pentru 6 minute, intorcandu-se din cand in cand si intepandu-se cu furculita. Migdalele se amesteca cu macul, zaharul vanilinat si restul de unt topit. Se toarna peste galuste si se servesc cu piersicile caramelizate.
SFAT
Se pot servi si cu frisca sau crema de fructe.
BAUTURA:
Coniac
PORTOCALE SURPRIZA
INGREDIENTE:
4 portocale mari , 300 g capsuni , doua lingurite cu zahar pudra , 3 lingurite cu miere , putin rom , frunze de menta , fulgi de porumb , topping de ciocolata

MOD DE PREPARARE
Trei portocale se taie in jumatati si li se scoate miezul, care apoi se taie bucatele. Mierea se topeste la foc mic, adaugandu-se si sucul de la a patra portocala.
Capsunile se taie in jumatati si se pun intr-un bol. Peste ele se adauga cubuletele de portocale si mierea topita. In portocalele pregatite pentru umplut se pun fructele, romul (dupa gust) si fulgii de porumb, se presara zahar pudra si se orneaza cu frunze de menta. Se lasa in frigider timp de o ora inainte de a fi servite.
SFAT
Deasupra se poate turna topping de ciocolata.
BAUTURA:
Ciocolata calda
Citeşte mai multe despre:   sare,   ciocolata,   bautura,   minute,   lămăie,   impreuna,   zahăr,   ulei,   piper,   ceapa,   măsline,   orez,   făină,   frunze,   lingura,   lasa,   ingrediente,   sfat,   taie,   curata,   spala,   serveste,   fiert,   lingurita,   asaza,   foaie,   amesteca,   crema,   gust,   preparare,   adauga

 



Mai multe titluri din categorie

Asia Express – Drumul Împăraţilor, record de audienţă al acestui sezon Francesco și Patrizia Paglieri au obținut a doua imunitate a etapei

Asia Express – Drumul Împăraţilor, record de audienţă al acestui sezon  Francesco și Patrizia Paglieri au obținut a doua imunitate a etapei
Galerie Foto Marți seară, telespectatorii au fost cu ochii pe misiunile grele şi obstacolele din cea de-a şasea etapă a celui mai dur reality-show, Asia Express- Drumul Împăraților. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca...

Cum gasesti rapid un document intr-un fiset metalic?

Cum gasesti rapid un document intr-un fiset metalic?
Galerie Foto Daca detii o afacere, probabil cea mai mare parte din zi o petreci la birou. Stiai insa faptul ca modul in care arata o astfel de incapere iti reduce sau creste productivitatea? In situatia in care detii un numar mare de...

Ce plantăm în funcție de sezon? Descoperă ofertele GrădinaMax

Ce plantăm în funcție de sezon? Descoperă ofertele GrădinaMax
Vrei să ai o grădină ca la carte în fiecare anotimp? Atunci e nevoie de timp petrecut pentru plantarea corectă a semințelor și răsadurilor. Hai să vedem ce poți planta în funcție de sezon în...

(P) Aveti nevoie de un spatiu de lucru acasa? Mobila birou Elize Sonoma este raspunsul!

(P) Aveti nevoie de un spatiu de lucru acasa? Mobila birou Elize Sonoma este raspunsul!
Aveți nevoie de un spațiu de lucru acasă? Copilul dumneavoastră are nevoie de un birou nou pentru școală, în special de când școala se face mai mult online? Atunci primul obiectiv este să găsiți un birou...

(P) Motive pentru a achiziționa un Tissot CHEMIN DES TOURELLES POWERMATIC 80 GMT T0994291605800

(P) Motive pentru a achiziționa un Tissot CHEMIN DES TOURELLES POWERMATIC 80 GMT T0994291605800
Unul dintre accesoriile care au fost, sunt și vor fi la modă indiferent de ceea ce se va întâmpla este ceasul de mână. Acesta este purtat încă din cele mai vechi timpuri și este unul dintre accesoriile care...

(P) Alegeți vata Acoustic 10 cm pentru o izolație termică și fonică de calitate!

(P) Alegeți vata Acoustic 10 cm pentru o izolație termică și fonică de calitate!
Cu toții ne dorim să trăim o viață liniștită și confortabilă, mai ales când vine vorba de casele noastre. Proprietarii de case cheltuiesc uneori mult pentru a atinge nivelul de confort pe care și-l doresc,...

Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu

Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu
Nimic nu poate fi mai frumos ca o vacanță, decât, poate, planificarea tuturor detaliilor: alegerea destinației, rezervarea biletelor de călătorie, cumpărăturile necesare și organizarea...

Contul de Youtube al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost suspendat

Contul de Youtube al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost suspendat
Platforma YouTube a suspendat timp de o săptămână canalul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, deoarece acesta a distribuit o înregistrare video cu informații false despre vaccinurile anti...

Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui mai nou sezon iUmor

Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui mai nou sezon iUmor
Sâmbătă seară, Mădălin Ghioc, concurentul ce a participat și în sezonul 9 iUmor, s-a întors în fața celor trei jurați cu un număr asemănător, dar mult mai sigur pe el. De această dată atitudinea a...

Mihai și Elwira Petre au câștigat prima amuletă din Georgia Show-ul, lider de audienţă

Mihai și Elwira Petre au câștigat prima amuletă din Georgia  Show-ul, lider de audienţă
Galerie Foto Duminică seară, cele șase echipe rămase în cursa celui mai dur reality-show, Asia Express- Drumul Împăraților, au ajuns în Georgia, a doua țară de pe traseul sezonului 4. Vedetele au fost întâmpinate cu...

Opțiuni pentru încălzirea casei tale

Opțiuni pentru încălzirea casei tale
Sezonul rece pare că începe mai devreme în fiecare an, iar temperaturile scăzute ne iau prin surprindere încă de la începutul toamnei. De aceea, dacă îți construiești o casă sau o renovezi pe cea veche,...

Oare este salteaua dvs. curată?

Oare este salteaua dvs. curată?
Curățenia casei este de importanță crucială. Cu ajutorul curățeniei se înlătură toți alergenii și poluanții, se reduc nivelurile de stres și de oboseală, se îmbunătățește calitatea de viață. Dar oar...

Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă

Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă
Galerie Foto Sufrageria poate fi considerată cea mai importantă încăpere a locuinței, deoarece acolo se strânge toată familia, acolo primești musafirii și tot acolo petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă. De...

(P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 

(P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 
Porumbeii sunt niște păsări care se îmbolnăvesc destul de repede și de asemenea sunt și predispuse la multe boli. Crescătorii de porumbei, care participă cu aceștia și la competiții știu, în general, de ce...

Cum servesti corect sampanie si cu ce mancaruri o asociezi?

Cum servesti corect sampanie si cu ce mancaruri o asociezi?
Galerie Foto Nicio bautura nu este mai senzuala si mai remarcabila precum sampania. Efervescenta ei, prospetimea, precum si gustul inconfundabil fac din aceasta bautura un moft, o placere rara.   Ce nu stiai despre...
Serviciul de email marketing furnizat de